Popis
Římský hrnec představuje dnešní variantu tradičních hliněných nádob, které se používají už více než 2000 let. Pekáč je vyroben z přírodních materiálů, v tomto případě bez glazury. Pekáč i jeho víko je vybaveno vroubky, které oceníte zejména pro zapékání a pečení masa. Tradiční pečení v římském hrnci má spoustu výhod, připravované jídlo má originální jedinečnou chuť, zachovává se jeho výživná hodnota, obsah vitamínů i minerálů. Jeho používání je zejména vhodné pro zdravá jídla bez tuků ale hodí se i pro tradiční recepty. Římské hrnce Pataki Kerámia jsou ručně vyráběny už od roku 1926. Vyrobeno v EU, kvalita první jakosti (nejvyšší jakost). Pataki Kerámia Římský hrnec bez glazury 7 l je vhodný do plynové i elektrické trouby. Římské hrnce přepravujeme pouze přepravní společností PPL. Před prvním použitím namočte nádobu na 30 minut do studené vody, před dalším pečením ji namočte na 15 minut. Pekáč vkládejte do studené trouby a postupně zahřívejte. Pokud přidáváte během pečení vodu tak jen horkou, zamezíte tím prasknutí nádoby. Pekáč používejte i s víkem. Předejděte prudkému ochlazení mohlo by dojít k prasknutí nádoby. Po skončení pečení odložte římský hrnec na suchou dřevěnou desku, aby jste ho ochránili před náhlým ochlazením.