Popis
Římský hrnec Pataki Kerámia 7l představuje dnešní variantu tradičních hliněných nádob, které se používají už více než 2000 let. Římský hrnec je vyroben z přírodních materiálů, je bez glazury a má terakotové provedení. Spodek pekáče je vybaven praktickými vroubky, které jsou vhodné zejména pro pečení masa. Tradiční pečení v římském hrnci má spoustu výhod, připravované jídlo má originální jedinečnou chuť, zachovává se jeho výživná hodnota, obsah vitamínů i minerálů. Jeho používání je zejména vhodné pro zdravá jídla bez tuků ale hodí se i pro tradiční recepty. Římské hrnce Pataki Kerámia jsou ručně vyráběny už od roku 1926. Vyrobeno v EU, kvalita první jakosti (nejvyšší jakost). Parametry římského hrnce 7l Pataki Keramia Objem: 7 l Rozměry (d x š x v) : 38 x 26 x 18 cm Výška pekáče bez víka: 9 cm Provedení: bez glazury Rozměry rovné části dna jsou cca 20 x 11 cm (to samé platí pro víko). Tloušťka hrnce je u víka i dna stejná cca 0,7 cm. Vhodné do elektricé trouby, plynové trouby a mikrovlnné trouby. První použití římského hrnce Pataki Před prvním použitím namočte nádobu na 30 minut do studené vody, před dalším pečením ji namočte na 15 minut. Pekáč vkládejte do studené trouby a postupně zahřívejte. Pokud přidáváte během pečení vodu tak jen horkou, zamezíte tím prasknutí nádoby. Pekáč používejte i s víkem. Předejděte prudkému ochlazení mohlo by dojít k prasknutí nádoby. Po skončení pečení odložte římský hrnec na suchou dřevěnou desku, aby jste ho ochránili před náhlým ochlazením. Vše o pečení v římském hrnci naleznete na adrese: www.RimskyHrnec.cz