Kód: | 460217 |
Výrobce: | Pataki Kerámia |
Cena s DPH : | 485,- Kč |
DPH: | 21 % |
Dostupnost: | Dlouhodobě nedostupné |
Záruka: | 2 roky |
Římský hrnec Pataki Kerámia 7l představuje dnešní variantu tradičních hliněných nádob, které se používají už více než 2000 let. Římský hrnec je vyroben z přírodních materiálů, je bez glazury a má terakotové provedení. Spodek pekáče je vybaven praktickými vroubky, které jsou vhodné zejména pro pečení masa. Tradiční pečení v římském hrnci má spoustu výhod, připravované jídlo má originální jedinečnou chuť, zachovává se jeho výživná hodnota, obsah vitamínů i minerálů. Jeho používání je zejména vhodné pro zdravá jídla bez tuků ale hodí se i pro tradiční recepty.
Římské hrnce Pataki Kerámia jsou ručně vyráběny už od roku 1926. Vyrobeno v EU, kvalita první jakosti (nejvyšší jakost).
Objem: 7 l
Rozměry (d x š x v) : 38 x 26 x 18 cm
Výška pekáče bez víka: 9 cm
Provedení: bez glazury
Rozměry rovné části dna jsou cca 20 x 11 cm (to samé platí pro víko). Tloušťka hrnce je u víka i dna stejná cca 0,7 cm.
Vhodné do elektricé trouby, plynové trouby a mikrovlnné trouby.
Před prvním použitím namočte nádobu na 30 minut do studené vody, před dalším pečením ji namočte na 15 minut. Pekáč vkládejte do studené trouby a postupně zahřívejte. Pokud přidáváte během pečení vodu tak jen horkou, zamezíte tím prasknutí nádoby. Pekáč používejte i s víkem. Předejděte prudkému ochlazení mohlo by dojít k prasknutí nádoby. Po skončení pečení odložte římský hrnec na suchou dřevěnou desku, aby jste ho ochránili před náhlým ochlazením.
Vše o pečení v římském hrnci naleznete na adrese: www.RimskyHrnec.cz
Římské hrnce přepravujeme pouze pomocí přepravní společnosti PPL