Linie ECONOMIC Materiál: stainless 18/0, vysoce leštěno Jedná se o levnější řadu příborů, materiál ze kterého jsou vyrobeny nemá vysokou tvrdost, proto si příbory neudrží dlouhodobě svůj lesklý vzhled. Tyto příbory jsou vhodné pro restaurace, hromadné stravování a podobně. Péče o příbory Před prvním použitím příbory umyjte v teplé vodě s použitím neagresivního tekutého mycího prostředku, opláchněte je a měkkou utěrkou utřete do sucha. Celonerezové příbory je možné mýt v myčce nádobí. Po ukončení zvoleného programu mytí ihned vyjměte příbory z myčky, aby kondenzací vodních par nevznikly skvrny. Nenechávejte je v myčce oschnout, jednotlivé díly příborů měkkou utěrkou otřete do sucha, zejména čepele nožů. Vyvarujete se tak vzniku možných skvrn. Bez výhrad však mytí v myčce nádobí příborů z chromové nerez oceli 17/0 nebo 18/0 doporučit nelze. Dlouhodobé či intenzivní mytí v myčce i u příborů z materiálu 18/10 může na příborech způsobit ztrátu vysokého lesku, poškodit dekorativní pozlacení příborů a satinované plochy. Při mytí v myčce dodržujte bezpodmínečně správné dávkování pouze výrobcem doporučených mycích a oplachovacích prostředků včetně pravidelného doplňování regeneračních solí. Příbory do myčky vkládejte v souladu s návodem. Nože, vidličky a lžíce by se neměly oddělovat. Ukládejte je smíšeně ve svislé poloze držadlem dolů, aby bylo zaručeno dostatečné mytí a opláchnutí. Čepele nožů se nesmí dotýkat vzájemně, ani žádného jiného kovu. Rovněž tak u ploch satinovaných a postříbřených příborů zabraňte jejich dotyku s jiným kovem. V jednom koši v myčce nemyjte společně příborové díly z chromniklové nerez oceli 18/10 a chromové nerez oceli 17/0 nebo 18/0. Ostří nožů a zoubkování v myčce podléhá zvláštnímu namáhání. Pokud chybějí změkčovadla, je možné mytí v myčce ostatních částí příborů, ale ostří nožů je otupováno. U čepelí nožů se chybějící změkčovadla mohou projevit také zmatněním jejich vzhledu. Nože v myčce nesušte, ale utřete je měkkou utěrkou. Nenechávejte zaschnout na příborech potravinové kyseliny, které jsou obsaženy v hořčici, marinádě, salátových zálivkách, ovoci, kompotech, ovocných jídlech a pod. Při delším nebo intenzivním působení těchto kyselin mohou na příborech vzniknout neodstranitelné skvrny. Kyselé zbytky jídel napadají zejména ostří nožů, proto příbory ihned po použití opláchněte a osušte. Nepoužívejte čistící prostředky, které mohou poškodit leštěný povrch příborů, jako jsou čistící prostředky na bázi písku, hubky s kovovým vláknem, drsné mycí utěrky, agresivní chemické látky a pod. Příbory vyšší užitné hodnoty, jako jsou postříbřené, satinované nebo dekorativně pozlacené, pokud chcete uchovat na delší dobu, používejte je a udržujte je s ohledem na jejich speciální povrchovou úpravu. Doporučujeme ruční mytí a oddělené uschování ve speciální kazetě. U postříbřených příborů je stříbrný povrch náchylný k oxidaci, proto doporučujeme občas postříbřené příbory otřít utěrkou na čištění stříbra. Nepoužívejte nikdy kyseliny. Dekorativ


Zákazníci ke zboží zakoupili

Právě prodáno

Kanystr plastový s kohoutkem 15 l Petr, Dolni Benesov Před 51 min.

Víko na sud na zelí - zelák 22,7 cm Jiří, Olešnice v Orlických horách Před 1 hod.

Vědro ovál s víkem 12l Vítězslav, Liberec Před 1 hod.

Nabíječka / plnička klobás a jitrnic František, ostrov nad ohří Před 2 hod.

Lamart LT1131 Lívanečník Crepe 26 cm Lenka, Okříšky Před 2 hod.

Čajník Toro nerez 2l Erik, Frenštát p.R. Před 3 hod.

Formičky na vosí hnízda 3ks Božena, Před 7 hod.

Lamart LT9002 Sada talířů DINE čtvercové 6 ks Gabriela, Havířov Před 7 hod.

VICTORINOX 0.8463 Kapesní nůž Trailmaster red Eva, Lidice Před 10 hod.

Navštívené produkty

Provozovatel webu, Roman Haering - Kuchyňské Potřeby, se sídlem Nám. 17. listopadu 298, Příbram, 261 01, IČ: 48565164, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím